Rumah > pameran > Kandungan
kenderaan elektrik mengecas sambungan tanah kabel dan sifar perbezaan
- Jan 21, 2017 -

Adalah pembumian perlindungan peralatan elektrik yang tidak hidup bahagian logam dengan sambungan logam baik antara asas untuk melindungi keselamatan manusia. Jika ia tidak mempunyai asas perlindungan peralatan elektrik, apabila di suatu tempat di penebat peralatan elektrik rosak, ia tidak sepatutnya dikenakan sebahagian daripadanya boleh mengenakan, mungkin menyebabkan kejutan elektrik.

peranti pembumian perlindungan disambung apabila badan apabila menyentuh bahagian hidup, disebabkan oleh rintangan tubuh manusia adalah lebih kurang 1000 ω, dan rintangan hanya 10 ω, kedua-dua selari dan hampir sifar arus yang melalui badan manusia, sekali gus mengelakkan berlakunya kejutan elektrik kemalangan. Dalam litar perindustrian, pembumian perlindungan yang sesuai bagi titik neutral tidak pembumian tiga fasa sistem empat wayar.

perlindungan litar 0 merujuk kepada industri, peranti elektrik bukan bahagian logam bayaran yang berkaitan dengan garis sifar dalam sistem, untuk mengelakkan risiko penderitaan manusia kejutan elektrik. Melindungi peralatan elektrik sifar apabila kerosakan penebat, shell apabila dicas, litar pintas semasa sifar talian laluan pembentukan, peralatan perlindungan cepat dan boleh dipercayai, memutuskan sambungan peranti.

Dalam penggunaan praktikal, perlindungan zeroing mempunyai lebih banyak kelebihan daripada tanah. Apabila yang singkat berlaku, potong elektrik kerana garis fasa dengan neutral galangan litar pintas antara, arus litar pintas, peranti perlindungan kecil dan ketangkasan. Perlindungan sifar untuk neutral mata pembumian dalam voltan rendah tiga fasa sistem empat wayar.


Copyright © Besen-Group All Rights Reserved.